Over Transportbedrijf Hoogland

Transportbedrijf Hoogland is een echt familiebedrijf met al 85 jaar ervaring op het gebied van transport. In 1928 begon Hoogland met kolenvervoer. Tegenwoordig vervoeren we bouwmaterialen en constructies, maar ook opslagcontainers, units en steigeronderdelen. Heeft u groot materiaal dat u veilig wilt laten vervoeren in Nederland, België, Duitsland of Luxemburg? Neem dan contact op met Transportbedrijf Hoogland.

Onze geschiedenis

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

Transportbedrijf Hoogland is gestart in 1928 als V.O.F. door Cor Hoogland, aan de Hamseweg te Hoogland. We begonnen met een kolenhandel met kolenvervoer in een handkar, maar al snel werd de eerste vrachtwagen op benzine aangeschaft.

De oudste zoon komt, nadat hij in Indië heeft gediend, rond 1950 in de firma. Een tweede vrachtwagen, een tweedehands, komt het geheel versterken.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

Rond 1960 komt de jongste zoon, Johan Hoogland, “thuis” in de zaak. Als goed opgeleid en ervaren automonteur, raadt hij aan de benzinewagens te vervangen door diesels. Inmiddels transporteren we met drie veewagens.

In 1962 wordt er een garage gebouwd en komt de eerste medewerker in dienst. Daarna volgt een vierde vrachtwagen met laadkraan en kip-systeem.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

Na de oliecrisis van 1973 komt er gestaag groei in het bedrijf. De verschillende disciplines en types vervoer worden uitgebreid: Hoogland vervoert nu vee, groente, beton, zand en grind. Het wagenpark bestaat uit veewagens, kippers met laadkranen en afzetsystemen.

In 1992 komt er wederom en technische omwenteling, de eerste truck met oplegger wordt aangeschaft.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

In het begin lijkt er weinig werk voor de truck met oplegger. Echter anno 2004 zijn de trekker-oplegger-combinaties niet weg te denken. In 1995 zet Johan Hoogland samen met zijn zoon Louis Hoogland (3e generatie) het bedrijf voort.

Er wordt grond voor een nieuwe bedrijfslocatie op industrieterrein “Calveen” te Amersfoort aangekocht en de V.O.F. wordt omgezet in een B.V.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

De vrouw van Johan, Ans Hoogland regelt fulltime de planning. In 1999 neemt Transportbedrijf Hoogland B.V. officieel zijn intrek in het nieuwe pand aan de Kosmonaut 24 te Amersfoort. Ook komt een tweede familielid van de derde generatie, dochter Sandra Hoogland, de gelederen versterken.

In het jaar 2001 is er een moeilijke kwestie aan de orde. Een grote opdrachtgever gaat zijn bedrijfsvoering verplaatsen naar het buitenland.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

Dagelijkse transportwerkzaamheden voor twee tot drie wagens met laadklep en de huurder van de opslagloods raken we kwijt. Een harde financiële dobber. Het transportgat wordt ingevuld door distributiewerkzaamheden.

De bedrijfshallen en de grond aan de Hamseweg worden verkocht.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

In november 2003 is de VCA*-certificering eindelijk een feit! Eind september 2003 wordt er een nieuwe truck met 70 ton/meter-kraan afgeleverd, het paradepaardje van de firma. De aanschaf bewijst een goede zet te zijn.

Inmiddels hebben we 12 medewerkers in vaste dienst en hebben we niet te klagen over de hoeveelheid werk.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

In de komende jaren groeien we door en schaffen we de volgende wagens aan:

- 2005: DAF 85 truck met 40 ton/meter-kraan

- 2006: DAF 85 bakwagen met 40 ton/meter-kraan

- 2007: Schmitz Tautliner

- 2008: DAF 85 Trekker met een 42 ton/meter-kraan voorzien van jib

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

- 2008: 4-assige bakwagen met kraan voorzien van jib

- 2008: DAF FT XF 105 trekker

- 2009: DAF FT XF 105 trekker

- 2009: Trekker met kraan

- 2009: Trekker zonder kraan – Daf FT XF105 Super Spacecab

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

December 2009 zakt het aanbod van werk in door het intreden van een echte winter, en de economische crisis wordt voelbaar en zichtbaar. Werk wordt door vorst en door de verslechtering in de bouw opgeschort. Het jaar 2010 is mager te noemen.

Het begin van 2011 is stroef, maar wordt ondanks de crisis positief afgesloten met een lichte omzetstijging. Goede medewerkers, hard werken en gezond verstand worden toch beloond.

Transportbedrijf Hoogland Amersfoort

Ook 2012 blijft qua werkaanbod hollen of stil staan. Eind 2012 is het ondanks de economisch moeilijke tijden toch gelukt een nieuwe DAF CF85 bakwagen met 60 ton/meter kraan en een tweede aanhanger in de vaart te nemen.

Een prestatie waar we erg blij en trots op zijn.